Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézeskalácspuding recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál méz
2 dl tej
30 dkg mézeskalácsmorzsa
1 narancs
2 evőkanál cukor
5 dkg mazsola
5 dkg darált dió
1 evőkanál rum
1 evőkanál zselatin
- a tálaláshoz: cukrozott gyümölcsök és málnaszörp

Elkészítés:
A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük. Ráöntjük a tejet, beleszórjuk a mézeskalácsmorzsát és fél órán át pihentetjük. Ezalatt a narancs sárga héját vékonyan lehámozzuk, felcsíkozzuk és kevés, cukorral ízesített vízben megpároljuk. (2 evőkanál narancslekvárral is helyettesíthetjük.)
A narancs levét, a leszűrt narancshéjat, a mazsolát, a darált diót meg a rumot a tojásos masszához adjuk. A narancshéj főzőlevében feloldjuk a zselatint, és a tojások fehérjéből vert kemény habbal együtt a masszába forgatjuk, azután az egészet fóliával bélelt őzgerincformába simítjuk. Hűtőszekrényben 4-5 óra alatt megdermesztjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós csúcs » Szőlős süti » Egyszerű kókuszos kocka » Mézes-fahéjas sült banán
» Csokis rudacskák » Kókuszos zserbó » Rakott rétes 2. » Csokigolyós süti
» Dominó » Farsangi fánk 2. » Tarkedli-Cseh fánk » Túrópöttyös bocimobil
» Ropogós mézes keksz » Stoli kocka (sütés nélkül) » Pali szelet » Foldieper túrótorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.