Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói mandulás patkó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg. teavaj (vagy margarin), 20 dkg. finom liszt, 12 dkg. porcukor, (kristálycukor), 15 dkg. darált mandula, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 tojás fehérjéje, csipetnyi só. 5-6 dkg. étcsokoládé felolvasztva.

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyurjuk és rudakat sodrunk a masszából. Kicsit pihentetjük, majd kb. 10 centiméteres darabokra szabdaljuk és a rudacsk
ákat patkó formájúra meghajlítjuk. Óvatosan sütőlemezre helyezzük és előmelegített sütőben közepes hőfokon ( kb. 180 C fok), 10-15 perc alatt készre sütjük. Még forró állapotában megszórjuk vaníliás cukorral, a patkóvégeket olvasztott étcsokoládéba mártjuk. Vigyázzunk, mert ha forró könnyen törik, de egyébként ropogós is. Később meglágyul és igen hosszú ideig eltartható.

Tanácsok:
A mandula helyet készíthető mogyoróval,dióval, héjtalanitott barackmaggal is.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyergyói bögrés csemege » Gyergyói rakott puliszka » Mandulás kagyló » Mandulás-mazsolás sütemény
» Mandulás süti » Gyergyói ízestáska » Mandulás kuglóf » Mandulás-Almás Lepény
» Gyergyói palacsinta » Mandulás tészta » Gyergyói szilváslepény » Mélysütött mandulás csirke
» Pozsonyi diós patkó » Mandulás máglyarakás » Zabpelyhes-mandulás cookie » Gyergyói májpástétom


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.