Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ál-tiramiska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta
1,5 liter tej + 1,5 dl
3 csomag vanília pudingpor
15 evőkanál kristálycukor
20 dkg dió
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál mazsola

Elkészítés:
Egy nagyobb, négyszögletes jénai tálba a babapiskóta felét egymás mellé szépen belerakjuk.
Ezután, egy bögre (1,5 dl) tejhez kakaót szórunk, jól megmelegítjük, majd kanál segítségével
a felét a babapiskótákra locsoljuk.

A 20 dkg darált diót összekeverjük 2 evőkanál kristálycukorral és a felét rászórjuk a babapis-
kótákra, majd a mazsolák felét rászórjuk a diós cukorra. A 3 csomag vaníliás pudingot, a
szokásos módon megfőzzük és a felét ráöntjük erre. Ezután, a maradék babapiskótát
szépen rárakjuk a pudingra, majd ezt megint megöntözzük a meleg kakaóval. Erre rá-
szórjuk a maradék diós cukrot, a maradék mazsolát, majd pedig az összes vanília
pudingot. Ennek a tetejére szórjuk teaszűrőn a maradék kakaóport.
4-5 órára, vagy inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap szeletelhető.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos puding » Hólabda2 » Panka szelet » Farsangi fánk(Kata-féle)
» Epres-kókuszos süti » Madártej, ahogy én készítem » Almás édesség » Fahéjas csokikockák
» Csokoládés répakocka » Cukros korong » Szicíliai narancsdesszert » Epres tiramisu
» Csokis-banános cupcake » Csokifondü » Túró torta liszt nélkül » Vaníliás kiflik, töltelékkel


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.