Tutireceptek.hu fejléc

Ál-tiramiska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta
1,5 liter tej + 1,5 dl
3 csomag vanília pudingpor
15 evőkanál kristálycukor
20 dkg dió
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál mazsola

Elkészítés:
Egy nagyobb, négyszögletes jénai tálba a babapiskóta felét egymás mellé szépen belerakjuk.
Ezután, egy bögre (1,5 dl) tejhez kakaót szórunk, jól megmelegítjük, majd kanál segítségével
a felét a babapiskótákra locsoljuk.

A 20 dkg darált diót összekeverjük 2 evőkanál kristálycukorral és a felét rászórjuk a babapis-
kótákra, majd a mazsolák felét rászórjuk a diós cukorra. A 3 csomag vaníliás pudingot, a
szokásos módon megfőzzük és a felét ráöntjük erre. Ezután, a maradék babapiskótát
szépen rárakjuk a pudingra, majd ezt megint megöntözzük a meleg kakaóval. Erre rá-
szórjuk a maradék diós cukrot, a maradék mazsolát, majd pedig az összes vanília
pudingot. Ennek a tetejére szórjuk teaszűrőn a maradék kakaóport.
4-5 órára, vagy inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap szeletelhető.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pöttyös diós kuglóf » Legtutibb csokimáz! » Hangyás süti » Nevenincs kakaós sütemény
» Rizskoch, ahogy én készítem » Házi krémes » Dobos torta » Narancsos-túrós alagút
» Diós, rumos, kávés szelet » Fahéjas csillagok » Meggyes túrókrém » Erdélyi szász mézes tészta
» Gesztenyedesszert tejszínnel » Gyümölcsös süti gyorsan » Rumos-diós kockák » Csokis meggyes süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.