Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Duna hullám torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához (1 tortaforma, vagy téglalap alakú sütőforma):

6 tojás szétválasztva,
1 üveg magozott, lecsöpögtetett meggybefőtt, (vagy friss meggy a fáról)
6 csapott ek. cukor,
6 púpos ek. rétesliszt,
pici sütőpor (kb. fél tasak),
1 ek. kakaópor,
1 ek. víz.
Hozzávalók a krémhez:

3 evőkanál liszt,
3dl tej,
15dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2dl tej,
1cs. Dr. Oetker főzés nélküli vanília ízű pudingpor,
étcsokoládé a tetejére, (2/3 tábla) 3 ek. olajjal felolvasztva

Elkészítés:
A tészta összeállításánál gyakorlatilag egy 6 tojásos, sárga piskótát készítünk annyi változtatással, hogy a tészta felét, sárga részét beleöntjük a sütőformába, majd a másik fél piskótatésztába beleteszünk 1 ek. kakaóport 1 ek. vízzel, összekeverjük és így öntjük rá a sárga részre. Az alaposan lecsöpögtetett meggyet beleszórjuk a kakaós tésztába. Néhány szemet félretehetünk a díszítéshez.
A krémet három lépcsőben állítjuk össze:
1. A lisztet a tejjel (3 dl) alaposan összekeverjük és lassú tűzön, folyamatos keveréssel sűrűre összefőzzük. A lisztes tej két lépésben sűrűsödik: először kb. 4-5 perc után, majd kicsit később fokozatosan elkezd egy sűrűbb masszává összeállni. Nagyon fontos, hogy egy pillanatra se álljunk le a keveréssel, mert csak így tudjuk az időközben felbukkanó csomókat szétdolgozni. Ennek az alkotóelemnek kell a krém legsűrűbb részének lennie, ezért türelmesen kell főzőcskézni, ami akár 20-25 percünkbe is kerülhet. A kihűtése során is időnként keverjük át, hogy ne ráncosodjon be a massza.
2. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral egy turmix gép segítségével.
3. 2 dl hideg tejet egy tasak vaníliás, főzés nélküli pudingporral habverővel sűrű krémmé dolgozunk össze.
Amikor kihűlt a lisztes tejes massza, hozzáadjuk a másik két alkotórészt és alaposan összekeverjük, megkenjük vele a kihűlt piskóta tetejét. Felolvasztjuk az étcsokit 3 ek. olajjal és befedjük vele a krémet. Néhány percnyi dermedés után villával hullámokat rajzolunk a csokiba.


A receptet beküldte: the edgeof glory


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Svéd mandulatorta » Diabetikus joghurttorta » Deáktorta » Mimóza torta
» Banános almatorta » Kókuszos torta » Baracktorta » Pásztortarhonya
» Fehérboros krémtorta » Babapiskótatorta » Citromtorta.. » Mascarponés baracktorta
» Túrótorta szőlővel » Sütés nélküli almás torta » Liszt nélküli máktorta » Vörös bolygó torta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.