| Egyszerű csalamádé receptHozzávalók: 1,5 kg hagyma 1,5 kg uborka 1,5 kg paprika 1,5 kg káposzta 1 kg sárgarépa 40 dkg cukor 7 dkg só 1/2 l 10% ecet 2 kk. borkén 2 kk. szalicil (én nátrium benzoátot raktam bele) babérlevél, bors Elkészítés: A hozzávalókat legyalulom, rétegesen tálba rakom. Az ecetbe keverem a cukrot és a fűszereket, majd ráöntöm a zöldségekre. 1 napot állni hagyom, addigra a sótól és a cukortól levet enged (pont annyi lesz, amennyi kell). Másnap összekeverem és üvegekbe nyomkodom, a megmaradt levet ráöntöm. Ebből a mennyiségből kb. 10 db 7dl-es üveg lesz. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |