Tutireceptek.hu fejléc

Töltött alma egyszerűen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
személyenként 1 db nagyobb alma, durvára vágott dió, áfonyalekvár (vagy más, házi készítmény), kevés méz, őrölt fahéj, cukor, habtejszín, 1 db citrom leve. A tálaláshoz: habtejszín

Elkészítés:
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, maghéjukat a szár felőli oldalon kikaparjuk és citromos vízben megfőzzük. Ha kihűltek vágott diót és a lekvárt összekeverjük, ízesítjük mézzel őrölt fahéjjal és a masszát a magház helyébe töltjük. Ezután hűvös helyen tároljuk. Felhasználásakor habtejszínnel borítjuk és kínáljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás csirke egyszerűen » Rakott karfiol egyszerűen » Ínyenc töltött csirkecomb » Csirkemájjal töltött cékla
» Töltött cukkini (U 1) » Töltött cukkini paleósan » Vitaminsaláta egyszerűen. » Töltött lángos
» Töltött krumpli » Sonkával töltött padlizsán » Áfonyával töltött alma » Csoki szuflé egyszerűen
» Húsvéti töltött burgonya » Töltött csirkecomb » Csokimáz egyszerűen » Piskótával töltött piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.