Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött alma egyszerűen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
személyenként 1 db nagyobb alma, durvára vágott dió, áfonyalekvár (vagy más, házi készítmény), kevés méz, őrölt fahéj, cukor, habtejszín, 1 db citrom leve. A tálaláshoz: habtejszín

Elkészítés:
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, maghéjukat a szár felőli oldalon kikaparjuk és citromos vízben megfőzzük. Ha kihűltek vágott diót és a lekvárt összekeverjük, ízesítjük mézzel őrölt fahéjjal és a masszát a magház helyébe töltjük. Ezután hűvös helyen tároljuk. Felhasználásakor habtejszínnel borítjuk és kínáljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött sajtos kifli » Káposztával töltött sonka » Házi fagylalt egyszerűen » Töltött sült krumpli
» Tojással töltött karalábé » Töltött fasírt sonkával » Borban sült töltött hús » Töltött paprika rántva
» Négerkocka egyszerűen » Csokoládétorta egyszerűen » Bécsi töltött fánk » Finom töltött kifli
» Hússal töltött tészta » Töltöttkáposzta » Zsenge töltött karalábé » Töltött tök tökölőknek


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.