Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Emi szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Alaphoz:
20 dkg porcukor,
10 dkg darált dió,
20 dkg liszt,
5 db tojás,
1 db sütőpor,
8 ek feketekávé,
1 dl rum,

Krémhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
2 dl tej,
3 ek liszt,
1 db tojás.s
3 cs vanilia,

Elkészítés:
Az 5 db tojássárgáját habosra keverem a 20 dkg porcukorral. Lassan cseppenként belekeverem a 8 evőkanálnyi kifőtt mokkakávét és beleteszem a 10 dkg darált diót. Majd a 20 dkg lisztet és az egy csomag sütőpor keverékét. Elég masszív masszát kapok, de az 5 tojásfehérje kemény habja lazítani fogja. Tepsibe teszem és sütöm. A kisült tésztát meglocsolom rummal.

Még az alap sül elkészítem a krémet.
2 dl tejet felforralok majd adunk hozzá, 1 dl tejben elkevert 3 evőkanál lisztat és 3 csomag vaniliás cukrot. Majd sűrűre főzöm. Ha elég sűrű hűlni hagyom.
20 dkg vajat és a 20 dkg porcukrot fehéredésig keverem kb. 10 percig, majd adok hozzá 1 db tojássárgáját a 1/2 dl rumot. Majd a kihűlt vaniliás keverékkel összevegyítem.

A krémet ráteszem a kisült tészta alapra, és lehet díszíteni csokidarával. Vagy ami éppen eszünkbe jut. Hűtöm.

Tanácsok:
Felszeletelve kínálom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Rika1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorós mézes szelet » Boci szelet 2 » Drazsés szelet » Almás-fahéjas szelet
» Zserbószelet (kiadós) » Ananászos rántott szelet » Afrikai sertés szelet » Bociszelet
» Borsós natúrszelet » Stolwerck szelet » Kinder szelet liszt nélkül » Pórés busaszelet
» Berlini diós szelet » Mézes diós szelet » Bakonyi sertésszelet » Joghurtos szelet


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.