Tutireceptek.hu fejléc

Eperfagyi recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
3 tojás felvert sárgája,
2 és fél deci tej,
fél liter tejszín,
10 deka cukor,
20 deka eper,
1 csomag vanilin,
1 csipet só.

Elkészítés:
5 deka cukorrral pürésítsük az epret, és tegyük félre.Egy másik edényben keverjük simára a tojást a maradék cukorral, a tejjel és a csipet sóval.Közepes hőfokon melegítsük forrásig, de ne forraljuk. Öntsük át egy hideg tálba, tegyük 3 órára hűtőbe, és néha keverjük meg. Ha lehűlt, adjuk hozzá a habbá vert tejszínt és a vanilint, és keverjük bele az elkészített eperpürét. Tegyük a fagylalgéppe és kövessük a gyártó utasítását.

Tanácsok:
Az eperpüréhez hozzákeverhetünk fél deci narancslikőrt vagy fél pohár tokaji aszút. Ha nincs fagylaltgépünk, a masszát simítsuk műanyag tálba, tegyük a mélyhűtőbe, és kb. 2 óra múlva gépi keverővel vagy habverővel keverjük át.Ezt a műveletet 20 percenként 3-szor ismételjük meg.


A receptet beküldte: Freya 04


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kedvenc eperfagyim » Csokis banánjégkrém » Grapefruitgranita » Csoki-koko shake dióval
» Madártej jégkrém » Eper álom » Házi málna fagyi » Fagyi többféle
» Sült fagyi másképp » Tejszínes barackfagyi » Finom Vienetta házilag » Besztercei fagyi
» Házi fincsi gyümölcs fagyi » Kávés granita » Epres vanilia fagyi » Gesztenye fagyi 1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.