Tutireceptek.hu fejléc

Mogyoró parfé recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
4 dl tejszín
2 dl tej
4 db tojássárgája
15 dkg mogyoró
10 dkg porcukor
1 rúd vanília
reszelt citromhéj

Elkészítés:
A mogyorót tisztítás után megpirítjuk, majd megdaráljuk. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, majd vízgőz felett felengedjük az előzőleg vaníliarúddal felfőzött tejjel és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a darált mogyorót, reszelt citromhéjat és a keményre vert tejszínhabot. Lazán összekeverjük és őzgerincformába öntjük. Tálaláskor szeletekre vágva tálaljuk, csokoládémártást és tejszínhabot adunk hozzá.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukros mogyorókrém » Mákparfé » Pirított mogyorótorta » Mogyoróvajas szendvicskrém
» Mogyorós csemege » Vaníliaparfé » Mogyoró koszorú » Mogyorós álom
» Fetás-mogyoróhagymás rétes » Lekváros-mogyorós muffin » Joghurtos meggyes parfé » Mogyorós-csokis biscotti
» Cukros földimogyorókrém » Mogyorós padlizsán » Mogyorókrémes karika » Mogyorós vagy diós kiflike


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.