Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mogyoró parfé recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
4 dl tejszín
2 dl tej
4 db tojássárgája
15 dkg mogyoró
10 dkg porcukor
1 rúd vanília
reszelt citromhéj

Elkészítés:
A mogyorót tisztítás után megpirítjuk, majd megdaráljuk. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, majd vízgőz felett felengedjük az előzőleg vaníliarúddal felfőzött tejjel és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a darált mogyorót, reszelt citromhéjat és a keményre vert tejszínhabot. Lazán összekeverjük és őzgerincformába öntjük. Tálaláskor szeletekre vágva tálaljuk, csokoládémártást és tejszínhabot adunk hozzá.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Feketeerdő parfé » Grillázs mogyoróból » Mogyorórudak » Mogyoróvajas tekercs
» Mézes parfé » Mogyorófagylalt » Berlini mogyorós süti » Mogyorós macchiato torta
» Mogyorós cipócska » Mogyorós-zabpelyhes keksz » Mogyorós-csokis biscotti » Gesztenyeparfé
» Kókuszos fehércsokiparfé » Almás pite mogyoróval » Csirkesaláta mogyoróval » Mogyorós vitaminsaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.