Tutireceptek.hu fejléc

Mogyoró parfé recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
4 dl tejszín
2 dl tej
4 db tojássárgája
15 dkg mogyoró
10 dkg porcukor
1 rúd vanília
reszelt citromhéj

Elkészítés:
A mogyorót tisztítás után megpirítjuk, majd megdaráljuk. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, majd vízgőz felett felengedjük az előzőleg vaníliarúddal felfőzött tejjel és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a darált mogyorót, reszelt citromhéjat és a keményre vert tejszínhabot. Lazán összekeverjük és őzgerincformába öntjük. Tálaláskor szeletekre vágva tálaljuk, csokoládémártást és tejszínhabot adunk hozzá.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű mogyorós » Mogyorós sertéscomb » Málnaparfé » Kávéparfé narancslikőrrel
» Omlós keksz mogyorókrémmel » Mogyoróvajas omlós keksz » Mogyorós sonkagolyók » Csokis-mogyorós finom suti
» Parfé torta (Sütés nékül) » Mogyorólikőr (2x2 dl) » Cukros földimogyorókrém » Mogyorós süti
» Almás pite mogyoróval » Csokis-mogyorós muffin » Mogyorótorta nugátkrémmel » Zabpehelycsók mogyoróval


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.