Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós müzliszelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
18 dkg sótlan vaj, 14 dkg méz, 25 dkg barna cukor, 35 dkg zabpehely, 1 kiskanál őrölt fahéj, 8-10 dkg dió vagy mogyoró, 8-8 dkg mazsola, kis kockákra vágott aszalt papaja vagy mangó, aszalt sárgabarack, tisztított tökmag 5-5 dkg őrölt mandula és szezámmag

Elkészítés:
A sütőt közepesen forróra (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) előmelegítjük. Egy kb. 23 centis oldalú, 5 centi magas, négyszög alakú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A vajat kis lábasban fölolvasztjuk, és kevergetve előbb a mézet, majd ha sima, a cukrot is hozzáadjuk.

Kis lángon folyamatosan kevergetve 5 percig főzzük, amíg a cukor el nem olvad benne, majd 1-2 percre nagy lángra állítjuk, hogy kissé besűrűsödjön, és olyan legyen, mint egy jó karamell.

A tűzről lehúzzuk, az összes többi hozzávalót belekeverjük.

A masszát a kibélelt tepsibe töltjük, és forró vízbe mártott evőkanállal egyenletesen belenyomkodjuk. Az előmelegített sütőben közepes lánggal 15 percig sütjük. Ha kihűlt, óvatosan körbevágjuk, vágódeszkára borítjuk és – miután a sütőpapírt lehúztuk róla – hagyjuk kihűlni. Végül 3x3 szeletre felvágjuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtropogós liszt nélkül » Ropogós kacsamell » Ropogós uborka » Cukkini ropogós
» Ropogós szűzérmék » Magos ropogós » Ropogós tészta zöldséggel » Cukkini ropogós tésztában
» Burgonyás cukkinis ropogós » Spagettiropogós » Sólet ropogós libacombbal » Almás ropogós
» Ropogós karfiol » Túrós spagettiropogós » Gombaropogós vagy krokett » Ropogós diós


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.