Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézeskalács 100 db-os recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg méz
12 dkg cukor
10-12 dkg margarin
1 egész tojás
2 tojás sárgája

50-55 dkg liszt
1 sütőpor ( 12 g )
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
2-2 mokkáskanál őrőlt szegfűszeg
2-2 mokkáskanál őrőlt fahéj
2-2 mokáskanál őrőlt szerecsendió

2 tojás a megkenéshez
kevés rétesliszt, máz: porcukor, tojásfehérje
Díszítéshez: mandula mogyoró ízlés szerint

Elkészítés:
Lassú tűzön felolvasztjuk a mézet a cukrot, margarint. Ha kihűlt hozzáadjuk a tojásokat ( 1 egész és két sárgája )

A lisztet a többi hozzávalóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a mézes masszát, összegyúrjúk ( ragadni fog ).
Fóliával letakarva a hűtőszekrényben legalább egy éjszakán át pihentetjük. Lisztezett deszkán legaláb 3-4 mm vastagra kinyútjuk ( rétesliszttel jobb, nem ragad rá a puszedlik aljára ). A tetejét ne lisztezzük, csak a nyújtófát. Kiszaggatjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon 5-7 percig megsütjük ( gyorsan megég!! ). A sütőből kivéve 2-3 percig pihentetjük, majd megkenjük 2 felvert tojással. Ettől fényes lesz. A sütőlapon hagyjuk kihűlni ( a sütőlapot legjobb sütőpapírral kibélelni, ami alá margarint pötyögtetünk, hogy szépek kifeküdjön.

MÁz: 1 tojás fehérjét kissé felverünk ( kemény habot is lehet készíteni ) Majd annyi jól átszitált porcukrot adunk apránként hozzá, hogy ne legyen folyós. Jól ki kell keverni. Akkor jó, ha a kanállal szálat lehet húzni belőle. ( elég sok porcukor kell hozzá )
Díszíthetjük mandulával, mogyoróval is, amit sütés előtt nyomunk a puszedlibe.

Tanácsok:
Finom puha marad még januárban is!!! Ha marad!


A receptet beküldte: Elek Éva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács - a' la Hugi » Mézeskalács (Kata-féle) » Tökéletes mézeskalács » Mézeskalács tuti recept
» Mézeskalács karácsonyra » Mézeskalács, puha és finom » Puha mézeskalács » Osztrák mézeskalácstorta
» Betty mézeskalácsa » Mézeskalácspuding » Karácsonyi mézeskalács » Azonnal ehető mézeskalács
» Csokoládés mézeskalács » Gyors és puha mézeskalács » Hagyományos mézeskalács » Puha Update1 mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.