Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres madártej recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1.5 l tej
6 ek cukor
1/5 rész vaníliarúd
fahéj darabka
4 tojás
2 vaníliás cukor

40 dkg eper

Elkészítés:
A tejet a cukorral, a kettévágott (és kiszedett aprómaggal) vaníliarúddal, fahéj darabbal, pici sóval felforralom. Közben felverem a tojásfehérjét kemény habbá - a végén beleszórok 1 vaníliáscukrot. A sárgáját kikeverem 1 vaníliáscukorral. Ha forr a tej, kislángra veszem, és belekeverem a sárgáját, ha ezzel is felforr belekanalazom a fehérjehabot. Kb 20 másodperc múlva megfordítom, így is 20 másodpercig forr, és kész is. Jól lehűtve fogyasztjuk, melybe előzőleg turmixgépen pépesített epret hozzákevertem.

Tanácsok:
Aki ügyes, a habgaluskát kettévágott eperszemmel is díszítheti.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Madártejtorta » Madártej Kata módra » Epres-túrós fincsi torta » Epres-pudingos süti
» Epres tejszíntorta » Madártej » Epres jeges tea » Madártej, gluténmentes
» Epres túrópiskóta » Epres tejszínes túrós » Epres parfé » Madártejszelet
» Epres túrókrém » Epres-Tejszínes Túrótorta » Kókuszkrémes-epres tekercs » Epres torta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.