Tutireceptek.hu fejléc

Epres-mentás joghurt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (4 személyre - 4x2dl)

A joghurthoz:
200 g érett eper
280 g natúr joghurt
1 db tojásfehérje
35 g kristálycukor
4 db mentalevél

A díszítéshez:
friss eper
friss mentalevél

Elkészítés:
Az epret turmixoljuk össze a cukor felével és a mentalevéllel egy botmixer segítségével, majd az így kapott szószt tegyük hűtőbe.
A joghurtot keverjük ki simára, és tegyük félre.
A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá.
Az így kapott tojáshabba keverjük bele az eperszószt. Lassan keverjük, ne törjön össze a tojáshab!
Készítsünk elő 2 dl űrtartalmú poharakat, osszuk el bennük az eperszószt, majd a joghurtot.
Keverjünk bele a joghurtba, majd jól hűtsük be őket. Ha alaposan lehűtöttük, friss mentalevéllel, kristálycukorba forgatott eperrel díszíthetjük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes, joghurtos muffin » Joghurtos padlizsánsaláta » Joghurtos saláta » Joghurtos Vitaminbomba!
» Joghurtos párolt csirke » Joghurtos gyorslepény » Joghurtos csirkemell II. » Joghurtkocka
» Joghurtos túrótorta » Joghurtos padlizsán saláta » Áfonyás-joghurtos muffin » Joghurtos meggyes parfé
» Joghurtos csokiszelet » Nyári joghurtos saláta » Fáradságűző joghurtos ital » Gyümölcsös joghurt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.