Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres-mentás joghurt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (4 személyre - 4x2dl)

A joghurthoz:
200 g érett eper
280 g natúr joghurt
1 db tojásfehérje
35 g kristálycukor
4 db mentalevél

A díszítéshez:
friss eper
friss mentalevél

Elkészítés:
Az epret turmixoljuk össze a cukor felével és a mentalevéllel egy botmixer segítségével, majd az így kapott szószt tegyük hűtőbe.
A joghurtot keverjük ki simára, és tegyük félre.
A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá.
Az így kapott tojáshabba keverjük bele az eperszószt. Lassan keverjük, ne törjön össze a tojáshab!
Készítsünk elő 2 dl űrtartalmú poharakat, osszuk el bennük az eperszószt, majd a joghurtot.
Keverjünk bele a joghurtba, majd jól hűtsük be őket. Ha alaposan lehűtöttük, friss mentalevéllel, kristálycukorba forgatott eperrel díszíthetjük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackjoghurtos- sütemény » Joghurtos baracktorta » Joghurtos tavaszi saláta » Joghurtos málna turmix
» Őszi gyümölcsjoghurt » Joghurtos fánk II. » Meggyes, joghurtos muffin » Joghurtos párolt halfilé
» Joghurtos saláta » Joghurtos körteleves 2 » Kuglóf joghurtosan » Joghurttorta eperszósszal
» Joghurtos padlizsán saláta » Gyümölcsös joghurt álom » Házi gyümölcsjoghurt fagyi » Joghurtos málnaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.