Tutireceptek.hu fejléc

Epres-mentás joghurt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (4 személyre - 4x2dl)

A joghurthoz:
200 g érett eper
280 g natúr joghurt
1 db tojásfehérje
35 g kristálycukor
4 db mentalevél

A díszítéshez:
friss eper
friss mentalevél

Elkészítés:
Az epret turmixoljuk össze a cukor felével és a mentalevéllel egy botmixer segítségével, majd az így kapott szószt tegyük hűtőbe.
A joghurtot keverjük ki simára, és tegyük félre.
A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá.
Az így kapott tojáshabba keverjük bele az eperszószt. Lassan keverjük, ne törjön össze a tojáshab!
Készítsünk elő 2 dl űrtartalmú poharakat, osszuk el bennük az eperszószt, majd a joghurtot.
Keverjünk bele a joghurtba, majd jól hűtsük be őket. Ha alaposan lehűtöttük, friss mentalevéllel, kristálycukorba forgatott eperrel díszíthetjük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mangós- joghurtos smoothi » Meggyes joghurtkrém 4 adag » Joghurtos körteleves 2 » Barackjoghurtos- sütemény
» Hideg joghurtleves » Émi joghurtos finomsága » Fáradságűző joghurtos ital » Joghurttorta
» Joghurtkrém cseresznyével » Nyársonsült joghurttal » Céklás joghurtturmix » Joghurtos, mézes gyümölcs
» Diabetikus joghurttorta » Joghurtos zöldbabsaláta » Mezes-joghurtos csirke » Joghurtos pite(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.