Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához : 5 tojás, 15 dkg kristálycukor, 13 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 2 ek. olaj

Az egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig süsd. Hagyd kihűlni.



Vaníliakrém: egy csomag vanília pudingpor, 3 dl tej, 3 ek. cukor, 10 dkg puha vaj



Kb. 40 dkg eper, 1 csomag piros tortazselé

Elkészítés:
A pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon készítsd el, főzd sűrűre. Hagyd kihűlni. Mixerrel keverd habosra a vajat és kanalanként add hozzá a pudingot.

A kihűlt piskótára kend rá a krémet, sűrűn rakd ki félbevágott eperrel. A tetejére készíts piros tortazselét a zacskóján lévő leírás szerint. Pár órára helyezd hűtőbe.

23 * 31 cm-es tepsiben készült.


A receptet beküldte: azure_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabos epres palacsinta » Poharas piskota » Babapiskótás » Meggyes Rotschild-piskóta
» Anyukám piskótája » Epres habos » Tejfölös-tejszínes piskóta » Piskóta piskótával
» Zabkorpás piskóta » Finom piskóta krémes » Habos túrós piskóta » Epres túrókrém (U 1-es)
» Mandarinos babapiskótás » Epres sorbet » Epres-túrós kocka » Babapiskótás krémes szelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.