Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres habos metélt hidegen recept

Kategória:
 Tésztafélék
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg cérnametélt, 25 dkg eper, 2 dl tejszín, 4 dkg vaj, 1 dl tej, 1 csapott evõkanál zselatinpor, 12-15 dkg porcukor, só.

Elkészítés:
A cérnametéltet forrásban lévõ sós vízben megfõzöm, majd leszûröm és az olvasztott vajra szedem. Jól összekeverem. Az epret közben megmosom, szárazra csurgatom, kicsumázom és apróra vágom. A tejszínbõl kemény habot verek, kevés porcukorral ízesítem, és az eperrel óvatosan összekeverem. A zselatint kevés tejben megáztatom és langyosra melegítem, közben állandóan kevergetem. Ha teljesen feloldódott, akkor langyosra hûtöm és hozzáadom az epres habhoz. Végül az egészet óvatosan átforgatom a vajas tésztával. Kis formákba simítva elosztom, majd alufóliával vagy folpackkal befedve a hûtõszekrényben egy napig hûtöm. Tálalás elõtt a formából kiborítom és kevés tejszínhabbal megspriccelve kínálom.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-paradicsomos metélt » Epres-habos piskótatorta » Habos alma » Csirkehússaláta metélttel
» Banános-habos piskótatorta » Epres-citromos csoda » Csupa zöld metélt » Zöldmetélt piros raguval
» Epres mézes limonádé » Walesi sajtos metélt » Habos-kekszes » Epres tejszínhab
» Epres-túrós torta » Májas metélt » Epres-kókuszos macskaszem » Epres joghurtalagút


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.