Tutireceptek.hu fejléc

Epres gyümölcskása recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg rebarbara
25 dkg eper
1/2 rúd vanília
3 dkg étkezési keményítő
1,5 dl félszáraz fehérbor vagy rozé
10 dkg cukor
3 dkg mandulaforgács

Elkészítés:
A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, darabokra vágjuk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, és elfelezzük. A vaníliarúdból kikaparjuk a pépet.

A rebarbarát a borral, a cukorral, a vaníliapéppel és 1,5 dl vízzel felforraljuk. További 3 perc alatt puhára főzzük. A keményítőt elkeverjük 1 dl vízben, és a rebarbarához adjuk, egyet forralunk rajta. Belekeverjük az epret is, és 1-2 percig forraljuk. A masszát kihűtjük. Tálaláskor tálkákba szedjük, megszórjuk a mandulaforgáccsal, és kínáljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres-krémes palacsinta » Epres hab citromfűvel » Habos epres lepény » Finom epres madártej
» Epres spiráltorta » Epres madártej (U1) » Epres banáncsónak » Zselatinos epres szelet
» Epres pite » Epres martini » Epres madártej I. » Epres rumos Trifle
» Bazsalikomos epres ital » Epres torta » Epres joghurttorta » Jeges eprestea


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.