Tutireceptek.hu fejléc

Epres piskótatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás
15 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
1 citrom reszelt héja és leve
5 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 tk. sütőpor
3 lap zselatin
450 g joghurt
50 dkg eper
400 g tejszín

Elkészítés:
A tojások fehérjét habbá verjük. Közben apránként beleszórunk 8 dkg cukrot, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sót. Beledolgozzuk a tojássárgájákat, belekeverjük a citromhéjat, végül a sütőporral és az étkezési keményítővel elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon kb. 30 percig sütjük. Kb. 15 percig pihentetjük, majd eltávolítjuk a karimát.
A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromlevet felforraljuk a maradék cukorral, majd levesszük a tűzhelyről, és feloldjuk benne a zselatint. Kevés joghurtot vegyítünk bele aztán az egészet a maradék joghurthoz adjuk, és legalább 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk.
Kemény habbá verünk 200 g tejszínt, és adagonként a dermedő joghurtos krémbe forgatjuk. A piskótát két lapra vágjuk. A félbevágott eper felét a krémbe vegyítjük. Az alsó lapot megkenjük, befedjük a másik lappal, és 4 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A tortát bevonjuk a maradék tejszínből vert habbal, a tetejét kirakjuk a megmaradt eperrel.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres-banános smoothi » Epres-joghurtos túrókrém » Epres vanilia fagyi » Epres-banános turmix
» Epres, mandulás torta » Tejszínes, epres fánk » Piskótatorta » Epres-pudingos pohárkrém
» Bazsalikomos epres ital » Epres túrótorta » Epres-málnás ital » Epres-barackos-túrós-habos
» Epres-pudingos szelet » Babapiskótatorta » Epres vajas süti » Epres-kókuszos süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.