Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres fincsi krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
130 g leveles tészta
350 ml tej
100 g cukor
30 g (házi) vaníliás cukor
2 cs vaníliás pudingpor
5 tanyasi vagy bio tojásnak csak a fehérje
500 g eper
4 lap zselatin
kb 30-50 g mandulapehely

Elkészítés:
A leveles tésztát 2 mm vékonyra kinyújtjuk (kb 28 x 28 cm).
Egy vékonyan lisztezett tepsi hátára vagy sütőlemezre tesszük, és előmelegített sütőben világos aranybarnára megsütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Az eperből 200 g-ot pürésítünk.
A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük.
A pudingporból, tejből és cukrokból egy sűrű pudingot főzünk, levesszük a tűzről, és belekeverjük az eperpürét.
Majd a tojáshabot óvatosan hozzávegyítjük.
A kihűlt tésztalapot egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és ráhalmozzuk az eperkrémet.
Szépen elsimítjuk rajta (ha nagyobb a formánk, mint a tészta, akkor fóliából egy mobil peremet készítünk, és a tészta széléhez illesztjük, ezzel lekicsinyítettük a tepsinket).
Kb. fél órára a hűtőbe tesszük a sütit, ezalatt a maradék epreket felszeleteljük, és a mandulapelyhet zsiradék nélkül megpirítjuk.
Amint megszilárdult és kihűlt a krém, tetszőleges nagyságú kockákra felvágjuk, majd kidíszítjük az eprekkel a tetejét.
A zselatinlapokat hideg vízbe tesszük. Majd ha jól megpuhult (ez kb 3 perc), 4 ek vízzel egy kis edényben megolvasztjuk (forrnia nem szabad!), és egy sütőecsettel az eperszemeket nagyon vékonyan bevonjuk vele.
Néhány perc múlva -miután megszilárdult- díszítjük a mandulapehellyel, és tálalhatjuk azonnal.

Tanácsok:
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: hőlégkeveréses


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés fincsi tekercs » (Cukrászi) Krémes » Epres-banános smoothi » Tojáskrémes melegszendvics
» Krémes pite » Karamell krémes » Mogyorókrémes rolád » Epres túrókrémes torta
» Fincsi Gofri :) » Krémes - klasszikus » Rumos-epres csokitorta » Márványos epres kenyér
» Sült krémes banán » Túrókrémes Charlotte-torta » Franciakrémes » Fincsi töltött padlizsán


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.