Tutireceptek.hu fejléc

Epres-túrós fincsi torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt

Krémhez :
0,5 kg túró
0,5 kg eper
0,5 liter habtejszín
1 cshabfixáló
néhány evőkanál cukor

Elkészítés:
Elkészítése:

A tojásokból, cukorból és a lisztből a szokásos módon piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában, majd megvárjuk amíg kihűl.

Közben a túrót belerakjuk egy tálba és rakunk bele néhány kanál cukrot. Aztán a habtejszínt felverjük kemény habbá, közben pedig beleszórjuk a habfixálót. Amikor ez kész összekeverjük a túrót és a tejszínt (botmixerrel). Én az epret villával nyomkodtam szét vagy botmixerrel ( az eper érettségétől függ). Végül az epret és a tejszínes-túrót összekeverjük.

Én a piskótát ketté vágtam és egyaránt bekentem a tetejét és az oldalát is a krémmel.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bezerédj-torta » Brutális csokitorta » Lime-os túrótorta » Morzsás túrótorta pohárban
» Ragacsos chilis csokitorta » Karamellás ananásztorta » Diétás habos almás torta » Rina csoki tortaja
» Gyors cseresznyetorta » Franciakrémes-torta » Gesztenyés almatorta » Svéd mandulatorta (IKEA)
» Epres piskótatorta » Krémes almatorta » Diókrémtorta Verától » Virágos áfonyatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.