Tutireceptek.hu fejléc

Virágos áfonyatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta

200 g puha Rama Vajas Íz
200 g cukor
4 tojás
300 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű (kb. 37 g)
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
100 ml tej
125 g áfonya
Krém és díszítés

75 g puha Rama Vajas Íz
75 g porcukor
125 g krémsajt
125 g áfonya
50 g málna

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő esetén 160 °C). Keverjük habosra a 200 g Rama Vajas Ízt a cukorral, majd egyenként óvatosan keverjük bele a tojásokat!

Keverjük össze a lisztet, a pudingport, a sütőport és egy csipet sót, majd adjuk hozzá a tejet. Óvatosan keverjük simára a margarinos résszel! Forgassuk bele a 125 g áfonyát.

Kenjük ki margarinnal a tepsit és lisztezzük ki! Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és süssük 50-60 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Ha tiszta marad a tű, a tészta készen van.

Ezután hagyjuk az áfonya tortát kb. 15 percig a tepsiben, majd szedjük ki és hagyjuk hűlni.

Eközben a krémhez keverjük ki a Rama Vajas Ízt a porcukorral, verjük legalább 5 percig. Óvatosan adagoljuk hozzá a krémsajtot. Kenjük szét a kész krémet a torta tetején. Díszítsük áfonyából és félbe vágott málnákból készített virágokkal, és a virágos áfonyatortánk készen is van.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virágos fánk » Virágos gyümölcstorta » Virágos, rakott palacsinta » Farsangi süni süti
» Fánkocska » Kakaós krémes kalács » Lekváros keksztekercs » Mazsolás kuglóf
» Csodás csokis muffin2 » Süte almása » Ropogós sajtos lapok » Finom tejkaramella
» Orosz jégkrém » Mákos túró » Pudingos csillagocskák » Saint-tropez-i sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.