Tutireceptek.hu fejléc

Túrós-barackos szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

6 tojás
6 evőkanál cukor
15 dkg margarin
1 citrom
17 dkg liszt
fél cs sütőpor

Krémhez:

25 dkg túró
1 citrom
6 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 evőkanál cukor
5 dl tej
1 konzerv barack
1 cs vaníliás pudingpor

Tetejére:

1 cs piros tortazselé
2 evőkanál porcukor
a konzervből kimaradt baracklé

Elkészítés:
A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A maradék cukrot a sárgájához adjuk az olvasztott margarinnal együtt, majd fehéredésig keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a sárgás masszával együtt óvatosan a habba dolgozzuk. Egy 22*38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor teljesen kihűtjük, majd két lapba vágjuk.

A krémhez a túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a vaníliás cukrot, 6 ek cukrot, majd alaposan elkeverjük. A végén beledolgozzuk az apróra vágott barackot is. A pudingport elkeverjük kb fél dl tejjel és 5 ek cukorral, majd felöntjük a többi tejjel és kis lángon állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt akkor összekeverjük a túrós krémmel.

Ezzel a krémmel megtöltjük a piskótát. A port kikeverjük a cukorral, majd felöntjük a konzervből kimaradt lével, addig melegítjük, míg a por el nem olvad, majd ha kezd kihűlni akkor a süti tetejére simítjuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprikás-szelet » Mentás mézes tarjaszeletek » Floridai halszeletek » Chokito szelet
» Kakaós-meggyes szelet! » Nanaimo szelet » Mandulás nektarinszelet » Marika szelet 2
» Rózsaszelet » Puncsos keksz-szelet » Károly-szelet » Rubin-szelet
» Eszkimó szelet » Vaníliás szelet » Capuccinós szelet » Sváb szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.