Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Extra borsóleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Mennyiségek kb. 10 személyre
1/2 kg zöldborsó
1 kis csomag májgombóc(200 v. 250g)
6 marék levestészta
1 kis fej hagyma
1 ek. zsír (vagy olaj)
3 ek. pirosparika
1 nagy tejföl(450g)
3 ek. liszt
3 gerezd fohagyma
2 kiskanál vegeta
1 kiskanál majoranna


Elkészítés:
A zsiradékon picit megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd fedő alatt kislángon pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és a borsót, majd fölöntjük vízzel. Hozzáadjuk a vegetát és ízlés szerint sót, majd közepes lángon főzzük. Amikor a borsó majdnem megfőtt, hozzáadjuk a májgombócot, a szétzúzott fokhagymát, a majorannát és a levestésztát. Amint megfőtt a tészta a tejfölből és a lisztből habarást készítünk. behabarjuk, egy "rottyanást" várunk, majd lezárjuk.

Tanácsok:
Nem lesz csomós a leves, ha a habarást habverővel keverjük el és merőkanállal fokozatosan adunk hozzá a léből, mindig elkeverve, míg át nem melegszik a habarás, ezután öntjük a leveshez.

Kiadós, sűrű leves, készíthető zöldbabbal(ekkor egy kis ecet szükséges bele a végén és majoranna helyett babérlevél), vagy ízlés szerint egyéb zöldséggel és fűszerrel is.


A receptet beküldte: vikta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Extra pulykamell » Extra csokis muffin » Extra gyors sajtos rúd » Extra kókuszos muffin
» Csicseriborsóleves » Tárkonyos sárgaborsóleves » Padlizsán extra egyszerüen » Rántott hús extra
» Extra Gyors almatorta » Angol borsóleves » Madártej extrakönnyedén » Zöldborsófőzelék extra
» Tejbegríz extra » Sárgaborsóleves » Zöldborsóleves » Sárgaborsóleves kolbásszal


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.