Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes zöldborsóleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
75 dkg zöldborsó, 1 szál póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 l tyúkhúsleves (kockából is készülhet), 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 4 dkg vaj, só, bors mentalevél

Elkészítés:
#


A zöldborsót megtisztítjuk. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a felkarikázott pórét (a zöldjét is). Meghintjük liszttel, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Hozzáadjuk a zöldborsót. Sóval, borssal, mentalevéllel ízesítjük. Fedő alatt megfőzzük. A mentát kidobjuk, a leves felét összeturmixoljuk. A pürét visszaöntjük a fazékba. Felöntjük a tejszínnel és összemelegítjük, de már nem forraljuk.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirke gazdagon » Tejszínes hús » Tejszínes halas tészta » Tejszínes csirkehús
» Tejszínes gombaszósz » Zöldséges-tejszines tészta » Tejszínes hús Kati módra » Almás-tejszínes csirkemell
» Tejszínes pulykaragu » Tejszínes hagymaleves » Tejszínes zöldbabsaláta » Tejszínes szederkrém
» Epres-Tejszínes Túrótorta » Cukkinis-tejszínes ragu » Tejszínes-csokis muffin » Tejszínes eperkrém-leves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.