Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas, almás csiga recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
észta:

60 dkg liszt
1,5 dl olaj
1 tojás
1 csomag szárított élesztő
2,5 dl langyos tej
1 ek cukor
csipet só

Töltelék:

6 alma
1 citrom reszelt héja
3 ek citromlé
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek fahéj
6 ek étolaj

Máz:

5-6 ek porcukor
tej vagy citromlé

Elkészítés:
A langyos tejben elkeverünk 1 ek cukrot, beleszórjuk a szárított élesztőt. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet hozzáadjuk a csipet sót, az egész tojást és az olajat. Amikor az élesztő felfutott beleöntjük a lisztes keverékbe és robotgéppel 5-6 percig dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük 45-50 percig.

Az almákat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy edénybe tegyük a vajat és a cukrot. Amikor a cukor felolvadt beleöntjük az almát, rászórjuk fahéjat, a csomag vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a citromlevet. Folyamatos keverés mellet karamellizáljuk. Amikor a leve besűrűsödött és az alma összeesett, akkor lehúzzuk a tűzről.

A megkelt tésztát lisztezett felületen 40*60 cm-es téglalappá nyújtjuk és a karamellizált almát egyenletesen szétterítjük rajta. A hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük és 2 ujjnyi szeletekre vágjuk.

Egy kb 23*33 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és az almás csigákat belerakjuk. Hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben úgy is megkelnek és összenőnek. Egy kis olajjal átkenjük a tetejüket és 20-30 percig kelesztjük.

190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A porcukrot elkeverjük annyi tejjel, hogy sűrűn folyó máz legyen. A kisűlt csigák tetejére csorgatjuk és tálaljuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas-almás kiflik » Almás pecsenye » Almás krémes kocka » Finom almás lepény
» Fahéjas Juliska » Kedvenc kókuszos csiga » Almás gesztenyetorta » Almás cukkinipüré
» Tejberizses almás rakottas » Almás latkesz » Kókuszcsiga » Almás palacsintatekercs
» Almás szottyos kifli » Gesztenyés almás lepény » Almás csoda » Almafánk (nem almás fánk)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.