Tutireceptek.hu fejléc

Almás - fokhagymás karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg egész csontozott hosszúkaraj
3 alma
8-10 gerezd fokhagyma
20 dkg trappista sajt
sertés grill fűszerkeverék

őrölt bors
60 dkg burgonya

Elkészítés:
A hosszúkarajt ujjnyi vastag szeletekre bevágjuk (nem vágjuk el teljesen).
A harmónika alakú húsunkat mindenhol egyenletesen fűszerezzük sóval, borssal és a grillfűszerrel.
A fokhagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, az almát meghámozzuk, és a sajttal együtt vékony szeletekre vágjuk.
Minden egyes bevágott hússzelet közé teszünk két szelet fokhagyma - egy szelet sajt - egy szelet alma - két szelet fokhagyma - egy szelet alma - egy szelet sajt összeállítást.
A töltött húshengert egy hosszúkás tűzálló tálra helyezzük, és felkarikázott burgonyát körítünk hozzá.
A burgonya tetejét enyhén sózzuk, meglocsoljuk olajjal és a maradék almával beterítjük.
A tál tetejét alufóliával lefedjük, és az ételt puhára sütjük.


sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás krémes Emyke módjára » Tiroli almásrétes » Bögrés-almás sütemény » Fokhagymás sült hal
» Almás-túrós farsangi fánk » Glutén mentes almás süti » Almás zabpalacsinta » Almás csirke székelyesen
» Fokhagymás libacomb » Kekszes-almás süti » Almás pite Daka módra » Fokhagymás csirkemáj
» Almás lepény 2. » Fordított almás » Gránátalmás Bellini » Almás gerinc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.