Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás - fokhagymás karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg egész csontozott hosszúkaraj
3 alma
8-10 gerezd fokhagyma
20 dkg trappista sajt
sertés grill fűszerkeverék

őrölt bors
60 dkg burgonya

Elkészítés:
A hosszúkarajt ujjnyi vastag szeletekre bevágjuk (nem vágjuk el teljesen).
A harmónika alakú húsunkat mindenhol egyenletesen fűszerezzük sóval, borssal és a grillfűszerrel.
A fokhagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, az almát meghámozzuk, és a sajttal együtt vékony szeletekre vágjuk.
Minden egyes bevágott hússzelet közé teszünk két szelet fokhagyma - egy szelet sajt - egy szelet alma - két szelet fokhagyma - egy szelet alma - egy szelet sajt összeállítást.
A töltött húshengert egy hosszúkás tűzálló tálra helyezzük, és felkarikázott burgonyát körítünk hozzá.
A burgonya tetejét enyhén sózzuk, meglocsoljuk olajjal és a maradék almával beterítjük.
A tál tetejét alufóliával lefedjük, és az ételt puhára sütjük.


sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás ecetes szilva » Fokhagymás főtt tészta » Zabkorpás almáspite » Bözsi néni almás krémese
» Almás-húsos káposztatál » Almás-fahéjas palacsinta » Álom almás, Almás álom » Céklás almasaláta
» Almás gerinc » Fokhagymás sült krumpli » Rétesjellegű almás rúd » Almás batyum
» Almás-krémes piskóta » Zsámboki lakodalmas » Amerikai almás » Almás-vaníliás pite


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.