Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas csillagocskák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg darált mogyoró
20 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 tk őrölt fahéj

Elkészítés:
A darált mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk. A lisztet összedolgozzuk a margarinnal, 5 dkg porcukorral, 1 tk fahéjjal, a mogyoróval és egy csipet sóval. Cipóvá gyúrjuk és szobahőmérsékleten 15 percig pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk és csillagokat szaggatunk belőle. 10 perig sütjük. A mázhoz sűrű, sima masszává keverjük a maradék porcukrot a maradék fahéjjal és 3 evőkanál vízzel. A csillagokat vékonyan megkenjük a mázzal és hagyjuk megszáradni.


A receptet beküldte: Zsepii


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas madártej » Almás pite (fahéjas) » Fahéjas víz » Almás-fahéjas sütemény
» Fahéjas-szilvás crumble » Fahéjas almapalacsinta » Fahéjas-nutellás torta » Fahéjas puding
» Fahéjas kuglóf 2 » Fahéjas tej körtével » Mézes-fahéjas muffin » Almás-fahéjas ragacs
» Fahéjas-konyakos almacsók » Fahéjas keksz (karácsonyi) » Almás-fahéjas szelet » Fahéjas perecek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.