Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fehér krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tésztához
30 dkg finomliszt,
8 dkg zsír,
4 dkg porcukor,
l tojás,
1/2 dl tejszín,
4 g szál alkáli

töltelékhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
8 dkg liszt,
1/2 dl tej,
5 dkg mazsola,
l nagy csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:
A tésztához valókat csipetnyi sóval ösz-szegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett deszkán két, fél centi vastag lappá nyújtjuk. Tepsire fektetve, előmelegített sütőbe toljuk, és aranysárgára sütjük. A lisztet a vaníliás cukorral ízesített tejjel simára keverjük, majd kis lángon, állandóan keverve, sűrű krémmé főzzük. A megmosott mazsolát is beleszórjuk. Ha kihűlt, a habos vajjal összekeverjük. A lapokat a krémmel megtöltjük, és hűtőszekrénybe tesszük. Csak másnap vágjuk fel nagy kockákra: így rakjuk tálra.

Tanácsok:
Egyszerűbb, ha a felső lapot előre kockákra vágjuk, és a krém tetejére egymás mellé fektetjük: a vágatok mentén a krém és az alsó tésztalap már könnyen szeletelhető.


A receptet beküldte: cuky


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diókrémes tekercs » Házi francia krémes torta » Sajtkrémes krumplileves » Csokikrémes piskóta torta
» Fehér püspökkenyér » Túrókrémes sütemény » Karamellás krémes » Sonkakrémes falatkák
» Avokádókrémes pirítós » Diplomatakrémes » Vaníliakrémes tekercs » Krémes málnatorta
» Citromkrémes kakaóstészta » Fűszeres-vajkrémes pogácsa » Fekete-fehér süti » Sajtos krémes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.