Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fitt sajtos korong recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró (krémesebb fajta)
1.5 kávéskanál só (ízlés szerint)
2 db tojás
3 ek zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt
10 dkg ementáli sajt (lehet trappista, edami, bármilyen - kis lyukú reszelőn lereszelve)
5 dkg füstölt sajt (kis lyukú reszelőn lereszelve)
10 dkg ementáli sajt (a tetejére, kis lyukú reszelőn lereszelve)

Elkészítés:
A túrót villával szétnyomkodjuk egy megfelelő edényben, majd a többi hozzávalóval - kivéve azt a sajtot, ami a tetejére kell - alaposan összekavarjuk.
Addig hagyjuk pihenni, hogy a zabpelyhek kissé megszívják magukat, amíg bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, előmelegítjük a sütésre.
Egy gáztepsit sütőpapírral bélelünk ki, erre egy kisebb evőkanállal egyenlő halmokat egyengetünk - nekem ebből 25 db lett -, megszórjuk reszelt sajttal mindegyik tetejét, s mehet a sütőbe!
Középre tegyük, s 15 perc elteltével, mikor már kissé elkezd pirulni a teteje, légkeveréssel szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos finomság » Sajtos túrótorta ! » Sajtos-sós perec » Csodasajtos sós sütemény
» Sajtos gomba » Puha sajtos rúd » Cukkinikorongok » Juhtúrós-sajtos pogácsa
» Kifli - margarinos, sajtos » Sajtos-borsós lepény » Sajtos pulykamell rízzsel » Miniszteri sajtos pogácsa
» Sajtos tepsis burgonya » A legegyszerűbb sajtos rúd » Ropogós sajtos stanglik » Márványsajtos krém


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.