Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-sajtos pecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 nagy szelet kicsontozott tarja, 3 dl tejszín, 5 dkg reszelt sajt, késhegynyi őrölt szerecsendió, őrölt fehér bors, só.

Elkészítés:
A tejszínt, a reszelt sajtot és a fűszereket összekeverjük. A gyengén kivert, sózott és tűzálló tálba tett hússzeletekre öntjük. A tálat lefedjük, és előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a hús puha nem lesz. (Ügyeljünk arra, hogy a sajt ne barnuljon meg, mert keserűvé válik. Ha a mártás már barnul, de a hús még nem elég puha, öntsünk rá egy kevés vizet, és fedő alatt pároljuk tovább.) Nagyon finom mellé a vajas párolt zöldség vagy párolt gyümölcsköret.

Tanácsok:
Elkészítés:10 perc, sütés nélkül


A receptet beküldte: ostkati

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pecsenye gombával » Csőben sült szűzpecsenye » Vargányás szűzpecsenye » Pöttyös pecsenye
» Szűzpecsenye töltve » Tüzes pecsenye » Cukkinis pecsenye » Erdélyi aprópecsenye
» Elzászi pulykapecsenye » Cigánypecsenye tarjából » Gyöngytyúkpecsenye » Borivók Pecsenyéje
» Göcseji sertéspecsenye » Kurucpecsenye » Bassói aprópecsenye » Csárdapecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.