Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sült, habos sárgadinnye recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 db sárga- vagy zöld belű dinnye
3 dl tejszín
5 tojás
1 kávéskanál liszt
20 dkg darált dió vagy mandula
15 dkg + 1 evőkanál porcukor
1 cs. vaníliás cukor
3 dkg teavaj
5 dkg csokoládéreszelék

Elkészítés:
A dinnyék héját és magját eltávolítjuk, a gyümölcsöt kis kockákra vágva, kivajazott tűzálló tálba halmozzuk.
A tojássárgákat 15 dkg porcukorral, 1 kávéskanál liszttel habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd elkeverjük a darált dióval, ill mandulával és leöntjük vele a gyümölcsöt.
Az egészet bevonjuk a tojások kemény habbá vert, 1 evőkanál porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral ízesített fehérjével és 160 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt tejeskávé színűre sütjük, - még azon forrón megszórjuk csokoládéreszelékkel.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcshabos torta » Habos almás süti » Finom habos sütemény » Diós-habos szelet
» Epres-barackos-túrós-habos » Meggyes habos piskóta » Habos pogi » Dióhabos pite
» Omlóshabos dióspite » Sárgadinnye krémleves » Habos libamájpástétom » Habos almás fincsi süti
» Csokis-habos piskótatorta » Habos-süti » Banános-habos piskótatorta » Francia sárgadinnye leves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.