Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sült, habos sárgadinnye recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 db sárga- vagy zöld belű dinnye
3 dl tejszín
5 tojás
1 kávéskanál liszt
20 dkg darált dió vagy mandula
15 dkg + 1 evőkanál porcukor
1 cs. vaníliás cukor
3 dkg teavaj
5 dkg csokoládéreszelék

Elkészítés:
A dinnyék héját és magját eltávolítjuk, a gyümölcsöt kis kockákra vágva, kivajazott tűzálló tálba halmozzuk.
A tojássárgákat 15 dkg porcukorral, 1 kávéskanál liszttel habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd elkeverjük a darált dióval, ill mandulával és leöntjük vele a gyümölcsöt.
Az egészet bevonjuk a tojások kemény habbá vert, 1 evőkanál porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral ízesített fehérjével és 160 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt tejeskávé színűre sütjük, - még azon forrón megszórjuk csokoládéreszelékkel.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos mákos » Kakaós-barackhabos torta » Joghurthabos narancszselé » Habos túrós pite
» Epres-habos piskótatorta » Erzsike habos piskótája » Habos gyümölcspiskóta » Habos almás
» Habos eperturmix » Habos palacsintametélt » Mézes sárgadinnye » Habos kókuszos
» Habos almás, nagyon finom » Gyömbéres sárgadinnyeleves » Sárgadinnyefagylalt » Habos alma


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.