Tutireceptek.hu fejléc

Francia krémes diétásan recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:

25 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg margarin
1 tojássárgája
1 dl tejföl
1 evőkanál ecet
csipetnyi só

Krémhez:

4 csomag vaníliás pudingpor
35dkg cukornak megfelelő édesítő
9 tojás fehérje
1.2 liter víz

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrom, kicsit lágy lesz a tejföl miatt, 2 részre osztom,hűtőben pihentetem fél-1 órát, majd sütőpapíron nyújtottam így papírral együtt tudtam átemelni a tesi hátuljára, a 2 lapot egyenként megsütjük 180 fokos sütőben kb 15 perc.

Krém:
1 liter vizet felteszünk forrni, mikor felforrt, beleöntjük a pici vízzel elkevert vaníliás pudingpor+10 deka cukornak megfelelő édesítőt. Főzzük még 2 percig majd bele forgatjuk a tojásfehérje és 20 deka cukornak megfelelő édesítő felvert habját.
Tovább főzzük pár percig.
Egy magasabb tepsiben érdemes összeállítani a süteményt. Bele helyezzük az alsó lapot, majd rá a még meleg krémet. Félre tesszük hűlni, amikor kihűlt mehet rá a 4 deci tejjel felvert cukormentes tejszínhab(édesített)...jó keményre kell verni.
A végén a tetejére való lapot egyenlő négyzetekre vágjuk és így tesszük a süti tetejére.A kockák mentén szeleteljük.
Nekem állt 1 éjszakát a hűtőben, ettől a tészta picit puhább lett.
Ízre tiszta krémes:)

Tanácsok:
Érdemes minél sűrűbb vizes pudingot főzni, hogy a krém ne maradjon folyós.

Ebből az adagból kb 16 szép kocka lesz.


A receptet beküldte: Panna!!


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás krémes Emyke módjára » Brokkolis sajtkrémes penne » Hagymaleves (diétásan) » Nutellás krémes
» Krémes csók » Amerikai krémes(Kata-féle) » Gombakrémes pangasius » Mézes krémes...
» Krémes vaníliás tallérok » Banánkrémes pite 2. » Kakaós krémes » Habos kókuszos krémes
» Kávés krémes » Mákkrémes mákos keksz » Túrókrémes » Krémes rizs


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.