Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Francia rakott burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 db burgonya
1 szál lecsókolbász
7 db tojás
1 vöröshagyma
sajt.

A besamelmártás mártáshoz 10 dkg vaj, 2-3 ek liszt, kb. 2 dl tejszín, kb. 5 dl tej, szerecsendió, bors,vegeta.

Elkészítés:
A burgonyát megfőzöm, lehűtöm (nem kell teljesen puhára főzni mert ugye még sülni fog ) . A tojásokat szintén megfőzöm. A hagymát üvegesre pirítom és hozzáadom a karikára vágott lecsókolbászt, és azt is pirítom egy kicsit a hagymával.

Egy nagyobb edénybe teszem a felkarikázott burgonyát és tojásokat,valamint a hagymás kolbászt.Ezeket jól összekeverem.

Ezután elkészítem a besamelmártás:

A vajat felolvasztom egy nagyobb serpenyőben,hozzáadom a lisztet,kikeverem és egy kicsit pirítom. Fokozatosan hozzáadom a tejszínt és a tejet. Folyékony mártás sűrűségűnek legyen.

Hozzákeverem a mártást az előbb összekevert anyagokhoz és kikent,zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöm. Tetejére reszelt sajtot rakok és addig sütöm míg a tetején a sajt teljesen meg nem pirul.

Tanácsok:
Finom szaftos, nem száraz.


A receptet beküldte: sziszikeccs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott gombóc » Ínyenc rakott burgonya » Brokkoli sült burgonyával » Burgonyás túrógombóc
» Busa burgonyával » Rakott csirke olasz módra » Sajtos rakott csirkemell » Balkáni rakott hús
» Virsli roston, burgonyával » Vegetáriánus rakott » Burgonyás cukkinis ropogós » Burgonyaleves parasztosan
» Francia fatörzs » Barnarizs-rakottas » Baconbe tekert burgonya » Rakottkáposzta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.