Tutireceptek.hu fejléc

Francia sárgadinnye leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg érett sárgadinnye
2 evőkanál tejpor (helyettesíthetjük tejjel)
2 dl tejföl
½ kávéskanál kakukkfű
½ kávéskanál őrölt szerecsendió
csipetnyi őrölt feketebors


Elkészítés:
A kimagozott sárgadinnyéből kiskanállal 20 labdaformájú darabot vágunk ki. Ezeket hűtőszekrénybe tesszük. A maradék dinnyét áttörjük, hozzáadjuk a tejport, a kakukkfüvet és az őrölt szerecsendiót. Fakanállal csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön három percig főzzük. Ha kihűlt, beletesszük a tejfölt, megsózzuk, megborsozzuk és legalább két órára hűtőszekrénybe rakjuk. Tálaláskor kis tálkákba tesszük a feldarabolt dinnyét és felöntjük a krémmel. Díszíthetjük málnával vagy egyéb édes gyümölccsel.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsola leves » Borsós raguleves » Hideg paradicsomleves » Sutus leves csülökkel
» Erdélyi baglyos leves » Sült-paradicsom leves » Francia Rakottkrumpli » Mediterrán zöldségleves
» Tojásos rántott leves » Narancsleves » Bajor májgombócleves » Zalai csirkeleves
» Medvehagyma krémleves » Krémleves karfiolból » Brokkolikrém- leves » Szíve-Nyelve Leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.