Tutireceptek.hu fejléc

Frank krumplileves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
20 dkg sárgarépa,
15 dkg füstölt szalonna,
1 szál póréhagyma,
só,
feketebors,
majoránna,
4 db virsli.

Elkészítés:
A meghámozott krumplit kb. 2×2 cm-es kockákra, a sárgarépát hasábra vágjuk.
Felkockázzuk a füstölt szalonnát, a póréhagymát fél karikákra vágjuk.
A szalonnát és a pórét egy lábasban elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a burgonyát.
Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és sok majoránnát teszünk bele, ugyanis ez adja meg a jellegzetes frank ízt.
Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul.
Hogy megfelelő sűrűségű legyen a leves, kiveszünk belőle néhány szem főtt krumplit, ezeket villával összetörjük, majd visszarakjuk főni a levesbe.
Mielőtt levennénk a tűzről, előtte kb. 5 perccel belefőzzük a karikákra vágott virslit.
Pirított kenyérkockával tálaljuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanykás krumplileves » Frankfurti leves gazdagon » Frankfurti leves (vegan) » Frankfurti zöldbab
» Hideg krumplileves » Savanyú krumplileves » Frankó parázs gyógyleves » Krumplileves
» Frankfurti virslisaláta » Sajtkrémes krumplileves » Vargányás krumplileves » Tárkonyos krumplileves
» Frankfurti leves-fincsi » Finom frankfurti leves » Frankfurti leves másképp » Frankfurti káposztaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.