Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Frank krumplileves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
20 dkg sárgarépa,
15 dkg füstölt szalonna,
1 szál póréhagyma,
só,
feketebors,
majoránna,
4 db virsli.

Elkészítés:
A meghámozott krumplit kb. 2×2 cm-es kockákra, a sárgarépát hasábra vágjuk.
Felkockázzuk a füstölt szalonnát, a póréhagymát fél karikákra vágjuk.
A szalonnát és a pórét egy lábasban elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a burgonyát.
Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és sok majoránnát teszünk bele, ugyanis ez adja meg a jellegzetes frank ízt.
Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul.
Hogy megfelelő sűrűségű legyen a leves, kiveszünk belőle néhány szem főtt krumplit, ezeket villával összetörjük, majd visszarakjuk főni a levesbe.
Mielőtt levennénk a tűzről, előtte kb. 5 perccel belefőzzük a karikákra vágott virslit.
Pirított kenyérkockával tálaljuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Frankfurti leves (vegan) » Frankfurti leves másképp » Frankfurti zöldbab » Hideg krumplileves
» Light frankfurti saláta » Egyszerű frankfurti leves » Vargányás krumplileves » Kolbászos krumplileves
» Zöldséges krumplileves » Frankfurti leves II. » Savanykás krumplileves » Sajtkrémes krumplileves
» Savanyú krumplileves » Frankfurti káposztaleves » Csülkös krumplileves » Frankfurti koszorú


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.