Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Galuskasaláta retekkel recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg galuska
1 evőkanál fűszervaj
20 dkg májpástétom
1 e.k napraforgóolaj
1 csomó retek
1-1 csokor petrezselyem és turbolya

Mártáshoz:
10 dkg fűszeres krémsajt
1 dl tejszín
3 evőkanál dijoni magos mustár
1 gerezd zúzott fokhagyma
ételízesítő

Elkészítés:
30 dkg liszthez teszünk egy egész tojást, pici sót, elkeverjük és felengedjük annyi vizzel, hogy galuska sűrűségű legyen. A tészta ne legyen se túl lágy se túl kemény. Forró, lobogó vízbe csipet sót teszünk és galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Megvárjuk mig a víz tetejére feljönnek, akkor szűrkanállal kiszedjük, leöblitjük és előhevitett serpenyőben fűszervajban 4 percig átmelegitjük. Ha szükséges sózzuk borsozzuk.

A májpástétomot kockákra vágjuk, forró olajban megforgatjuk és tálba szedjük. A hónapos retket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A galuskát, retket és a zöld fűszereket és a májpástétomot összekeverjük egy tálban.

Elkészitjük az öntetet. A krémsajtot simára keverjük a tejszinnel, mustárral, zuzott fokhagymával, ételizesitővel és a salátára öntjük.
Lehűtjük.

Tanácsok:
Nagy finom és laktató étel.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 300 kcal

A receptet beküldte: emese24


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Svédgomba (mikróban) » Sajtsaláta szőlővel » Csípős burgonyasaláta » Sültpaprika-saláta
» Karfiol saláta » Narancsos Tonhalas Salata » Pórésaláta » Illatos krumplisaláta
» Érdekes kuszkusz saláta » Póréhagyma mártás » Káposztasaláta gazdagon » Sült körtés-diós saláta
» Pirított fokhagymás saláta » Könnyű mediterrán öntet » Déligyümölcs saláta » Lyoni saláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.