Tutireceptek.hu fejléc

Káposztasali recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kis fej édeskáposzta
cukor

köménymag
1 fej vöröshagyma
ecet

Elkészítés:
a káposztát nagyon vékonyan ,éles késsel csíkokra vágjuk ,a hagymát is.Egy edénybe tesszük és enyhén sót szórunk rá,közbe megforgatjuk a káposztát a kezünkkel,hogy mindenhol sós legyen.30 percig állni hagyjuk.Felforralunk egy fazékba kb. 3 liter vizet,amibe a köményt ,cukrot,ecetet is beletettük,(izlés szerint).Ráöntjük az enyhén sózott káposztára a forró lét,.. . már csak arra kell várnunk,hogy kihüljön,mert azonnal fogyasztható!

Tanácsok:
Ezerszer többet ér mint a bolti!
3 hétig is eltartható a hütőbe.
finom ,finom,finom


A receptet beküldte: vica009


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborka másképp » Kinai salata » Tokaji mártás » Palermói saláta
» Hagymás sonkás saláta » Marinált paprika » Sajtfondü (készlet nélkül is) » Grúz diós uborkasaláta
» Hagymás, ecetes krumplisaláta » Bence féle para saláta » Gomba savanyúság » Káposztás vitamin saláta
» Zöldfűszeres light saláta » Brokkoli-Karfiol Saláta 22 » ALMA-SÁRGABARACK-DIÓ CHUTNEY » Uborka saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.