Tutireceptek.hu fejléc

Nektarin krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 főre:
30 dkg nektarin
3 dl víz
1 dl tej (1,5%)
1 tojás
1/2 ek fahéj
édesítőszer
150 g natúr zsírszegény joghurt (1,4%)
1 ek citromlé

Elkészítés:
A nektarint hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd a citromlével, fahéjjal és a nekünk tetsző mennyiségű édesítőszerrel ízesített vízben pároljuk meg.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd öntsük turmixgépbe (akár botmixert is használhatunk), és alaposan turmixoljuk össze.
Adjuk hozzá a tejet, a joghurtot és a tojássárgáját, ezt követően keverjük habosra. Öntsük át egy műanyag mélytányérba.
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, és habverő vagy botmixer segítségével jól kavarjuk össze a levessel.
Rakjuk be a hűtőbe 1-1,5 órára. (Ezalatt az idő alatt a leves meglehetősen krémessé válik, és kellőképpen meghűl.)


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelbimbó krémleves » Mentás zöldborsó krémleves » Nektarinos fagylalt » Sárgadinnye krémleves
» Szilvakrémleves habbal » Diétás zellerkrémleves » Fokhagymás sajtkrémleves » Rebarbara krémleves
» Narancsos répakrémleves » Hideg tokaji borkrémleves » Narancskrémleves » Kelkáposzta krémleves
» Hűsítő dinnyekrémleves » Tejszínes zellerkrémleves » Aszaltszilva-krémleves » Ananászkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.