Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyetekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
2 evőkanál kanál keserű kakaó
2 tojás
1 csomag vaníliáscukor
80 dkg gesztenyemassza

Elkészítés:
A margarint, a porcukrot a két kanál kakaót a két tojás sárgáját és a vaníliáscukrot jól kikeverjük, majd a felvert tojások fehérjét hozzákeverjük kanalanként. Majd kis rum vagy rumaroma is kerülhet bele.
A gesztenyemasszát vizes konyharuha között kinyújtjuk - ha 3 db-ból áll, akkor a keskenyebbik oldalukat összeillesztve nyújtjuk, hogy egybe "olvadjanak".
A kinyújtott gesztenyemasszára rákenjük a kissé meghűtött krémet és feltekerjük.
A tetejére is kerülhet krém, ízlés szerint.
Hűtés után fogyasztható.

Vékony szeleteket (5-8 mm vastagat maximum) szeletelünk (két szelet bőven elég egy embernek :)) és sok tejszínhabbal tálaljuk, mert elég édes magában.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Fawkesgirl


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos gesztenyetekercs » Diós puding borhabbal » Bécsi almás rétes » Feketeerdő krém kehelyben
» Ananászos puding » Hangyasüti » Runeberg muffinjai » Diós-meggyes rakott kifli
» Linzerkarika » Házi Bounty » Reggeli csekélység » Kinder Bueno (nyami!!!)
» Csokoládékrém » Dobos torta (az igazi) » Csokoládés piskótarétes » Kekszes puding gyümivel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.