Tutireceptek.hu fejléc

Gibenyica recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
liszt, víz, libazsír, sütnivaló tök, vaníliás cukor, fahéj.

Elkészítés:
A lisztet langyos vízzel és libazsírral összekeverem, összedolgozom, hogy könnyen nyújtható tészta legyen. Kétfelé osztom, az egyiket kizsírozott tepsibe nyújtom kb. méretre. A tököt lereszelem, a fahéjas cukorral összekeverem és a tésztára terítem lazán. A kinyújtott tészta másik felét lazán ráterítem, tojásfehérjével megkenem és villával megszurkálom. Közepes hőmérsékletnél sütöm, kihűlve szeletelem. Különlegesen finom és gyorsan elkészül!

Tanácsok:
Ha a reszelt tök levet eresztene, facsarjuk ki.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Zsóka54

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökös gibenyica » Kakaós-cseresznyés piskóta » Kakaós nápolyi-szelet » 3 rétegü túrós süti
» Hamis Raffaello » Vasutas szelet » Mákos rizsfelfújt » Almáspite
» Kukucskálós tepsis túrós » Frankfurti koszorú » Meggyes kókuszgolyó » Muffin-Panna féle
» Gyümölcsös kekszes süti » Gyumolcsos joghurt torta » Verdens beste » Borhabos körte


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.