Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Frankfurti koszorú recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 tasak vaníliaízű pudingpor
27,5 dkg cukor
5 dl tej
5 ek tej
40 dkg vaj (+ a formához)
1 csipet só
1 tasak vaníliás cukor
4 db tojás (M jelzésű)
25 dkg liszt (+ a formához)
5 dkg étkezési keményítő
1/2 tasak sütőpor
15 dkg ribizlizselé
5 dkg mogyorógrillázs
tejszínhab
8 db koktélcseresznye

Elkészítés:
A krémhez a pudingport 7,5 dkg cukorral elvegyítjük, és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. Ezután 4 dl tejet felforralunk, majd félrehúzzuk, hozzáadjuk a feloldott pudingport, és kevergetve felforraljuk. Kb. 1 perc főzés után tálba öntjük, és szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk. A tetejére terítsünk folpakot, hogy ne bőrösödjön!
A vajból kimérünk 25 dkg-ot, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A tésztához a maradék vajat robotgép habverőjével habosra keverjük a sóval, 20 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd váltogatva beledolgozzuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet, valamint az 5 ek tejet. Vajjal jól kikent, liszttel meghintett 1,4 l-es, 22 cm átmérőjű koszorúformába töltjük, és előmelegített sütőben 175 fokon (légkeverésnél 150 fokon) sütjük 30-40 percig. Sütőrácsra téve, a formában pihentetjük egy rövid ideig, mielőtt kiborítjuk.
A maradék szoba-hőmérsékletű vajat robotgép habverőjével habosra keverjük kb. 15 perc alatt, majd evőkanalanként beledolgozzuk a pudingot. A ribizlizselét simára keverjük.
A kihűlt tésztát keresztben három egyenlő vastag részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a zselé felével, és rásimítjuk a krém 1/4-ét. Ráhelyezzük a középső lapot, megkenjük a maradék zselével és 1/4 adag krémmel, majd rátesszük a felső lapot. A koszorút bevonjuk a maradék krémmel, és megszórjuk a grillázzsal. Végül a tetejére tejszínhabrózsákat nyomunk, és mindet egy-egy felezett koktélcseresznyével díszítjük. Fogyasztás előtt a tortát kb. 2 órát pihentetjük a hűtőben.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges rizskoszorú » Ünnepi kalácskoszorú » Egyszerű frankfurti leves » Mákos koszorú
» Mogyoró koszorú » Húsvéti koszorú » Frankfurti saláta » Karácsonyi kalácskoszorú
» Narancsos linzerkoszorú » Frankfúrti leveske » Húsvéti koszorú másképpen » Mákos koszorú másképpen
» Citromos adventi koszorú » Frankfurti leves II. » Frankfurti zöldbab » Linzerkoszorú


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.