Tutireceptek.hu fejléc

Gyöngyhagymás tészta recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
25 dkg szarvacska tészta

2-3 evőkanál olaj
10-15 dkg húsos szalonna
1 közepes vöröshagyma
kb. 1 kiskanál pirospaprika
bors
10 dkg ecetes gyöngyhagyma
2 ecetes csemege uborka
1 mokkáskanál finomliszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, 1 evőkanál olajjal összekeverjük, melegen tartjuk. A szalonnát és a hagymát apróra vágjuk. A maradék olajon pár percig pirítjuk. (Akkor jó, ha a hagyma aranysárga, a szalonna zsírjára sült.) A pirospaprikával behintjük, és azonnal pár evőkanál vízzel lelocsoljuk, nehogy megégjen.
Megsózzuk, borsózzuk, és a lecsöpögtetett, apróra vágott uborkát és gyöngyhagymát hozzáadjuk, és pár percig főzzük. A lisztet a tejfellel simára keverjük, és az ízes levet ezzel sűrítjük, majd a tésztát is beleforgatjuk, átforrósítjuk.
A receptet Ildikó küldte.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás tészta » Mézes tészta karácsonyra » Húsos tészta osztrák módra » Paradicsomos tészta
» Tejszines spenótos tészta » Juli tészta salátája » Muci rakott mákos tésztája » Egy tészta - négy torta
» Töltött kagylótészták » Sült tészta pulykahússal » Palacsintatésztás virsli » Gyümölcsös tészta
» Mexico-i sült tészta » Tonhalszószos tészta » Kefíres tészta » Leveles tésztás sajtos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.