Tutireceptek.hu fejléc

Gyöngyhagymás tészta recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
25 dkg szarvacska tészta

2-3 evőkanál olaj
10-15 dkg húsos szalonna
1 közepes vöröshagyma
kb. 1 kiskanál pirospaprika
bors
10 dkg ecetes gyöngyhagyma
2 ecetes csemege uborka
1 mokkáskanál finomliszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, 1 evőkanál olajjal összekeverjük, melegen tartjuk. A szalonnát és a hagymát apróra vágjuk. A maradék olajon pár percig pirítjuk. (Akkor jó, ha a hagyma aranysárga, a szalonna zsírjára sült.) A pirospaprikával behintjük, és azonnal pár evőkanál vízzel lelocsoljuk, nehogy megégjen.
Megsózzuk, borsózzuk, és a lecsöpögtetett, apróra vágott uborkát és gyöngyhagymát hozzáadjuk, és pár percig főzzük. A lisztet a tejfellel simára keverjük, és az ízes levet ezzel sűrítjük, majd a tésztát is beleforgatjuk, átforrósítjuk.
A receptet Ildikó küldte.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalalkális tészta » Egyenlőség tészta » Mediterrán tésztasaláta » Mexikói tésztás csirke
» Ázsiai sült tészta » Pizza alaptészta, III. » Zöldpaprika sörtésztában » Kalács(alap tészta)
» Kel káposztástészta » Karfiolos tészta » Sült tészta » Diós-sajtos tészta
» Olaszos rakott tészta » Csirke vajas tésztában » Hamis leveles tészta » Diós tészta(másképp)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.