Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyöngyhagymás tészta recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
25 dkg szarvacska tészta

2-3 evőkanál olaj
10-15 dkg húsos szalonna
1 közepes vöröshagyma
kb. 1 kiskanál pirospaprika
bors
10 dkg ecetes gyöngyhagyma
2 ecetes csemege uborka
1 mokkáskanál finomliszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, 1 evőkanál olajjal összekeverjük, melegen tartjuk. A szalonnát és a hagymát apróra vágjuk. A maradék olajon pár percig pirítjuk. (Akkor jó, ha a hagyma aranysárga, a szalonna zsírjára sült.) A pirospaprikával behintjük, és azonnal pár evőkanál vízzel lelocsoljuk, nehogy megégjen.
Megsózzuk, borsózzuk, és a lecsöpögtetett, apróra vágott uborkát és gyöngyhagymát hozzáadjuk, és pár percig főzzük. A lisztet a tejfellel simára keverjük, és az ízes levet ezzel sűrítjük, majd a tésztát is beleforgatjuk, átforrósítjuk.
A receptet Ildikó küldte.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtostészta » Lencsés tészta » Húsos-tejfölös tészta » Olasz tésztasali
» Mákos tészta muffin » Túrós tészta mazsolával » Pudingos tészta » Sárkány tészta
» Pizza alaptészta, IV. » Kedvenc Palacsinta tésztám » Lusta pizzatészta » Vargányaragu tésztával
» Zöldséges-tejszines tészta » Maradékból rakott tészta » Almás morzsatészta » Tészta zöldséges ragúval


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.