Tutireceptek.hu fejléc

Mákos rakott tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg Gyermelyi Gyufametélt, 5 db tojás, 25 dkg mák, 2 dl tejföl, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 4 dkg méz, 20 dkg cukor, 5 dkg vaj, só, 40 dkg alma, 5 dkg mazsola, ízlés szerint rum. A tepsi kikenéséhez kevés vaj, a szóráshoz zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel jól lehűtjük és lecsepegtetjük. Beáztatjuk a mazsolát. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosra keverjük a vajjal és a 15 dkg cukorral. Amikor jó habos, beletesszük a mézet, citromhéjat, fahéjat, vaníliás cukrot, pici sót, tejfölt, mákot és a rumot. Jól elkeverjük. Rászórjuk a lecsepegtetett mazsolát, és belereszeljük gorombára a megtisztított almát. A fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk. Összekeverjük az almás-mákos masszát a tésztával, majd nagyon óvatosan belekeverjük a habot, hogy ne törjön.

Kivajazott, morzsázott hőálló tálba tesszük és előmelegített, 180 °C-os sütőben 40 percet sütjük. A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé cukros tejfölt, kikevert baracklekvárt, vagy vaníliás, fahéjas öntetet tetszőlegesen.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos krémes » Olasz tésztasali » Meggyes mákos kedvenc » Mindent bele rakottas
» Gombás rakott karaj » Gombástészta » Olasz tonhalas tészta » Rakott krumpli máshogy
» Cukkinirakottas görögösen » Rolo tészta » Medvehagymás tészta » Bolognai tésztarakottas
» Rakott krumpli gazdagon » Sajtos rakott karfiol 2 » Speciális mákosguba » Rakott gombás omlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.