| Karamellás Sport szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg szögletes háztartási keksz Az áztatáshoz: 1,5 dl tej 2 ek cukor fél dl rum/ 1 ek rumaroma/ fél dl kávé A krémhez: 3 cs főzős karamell ízű pudingpor 1 l tej 0,5 l Hulala 4 db nagy Sport Szelet csokoládé Elkészítés: Elkészítése A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét! Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját. A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük. A fél l Hulalát habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém. A maradék Hulalába beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. (A csokit mikróban olvaszthatjuk fel, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik.) Ez kerül a tetejére. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható. A receptet beküldte: Sirály Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |