Tutireceptek.hu fejléc

Hamis marcipánkocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1-2 dl tej
1 evőkanál kakaó
0,5 üveg rumaroma
0,5 üveg mandulaaroma

A bevonathoz:
15 dkg kakaó
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál kávé

Elkészítés:
A kekszet, vajat, cukrot és tejet összegyúrjuk, majd a masszát ketté választjuk.
Az egyik felét a mandulaaromával kikeverjük. A másik feléhez hozzátesszük a kakaót és a rumaaromát és jól összekeverjük.

Mindkét masszát kb. 1,5-2 cm-s vastagra kinyújtjuk és egymásra helyezzük, felülre a zöldet (mandulásat).

A bevonathoz a kakaót és a cukrot kevés vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve nagyon sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és beledobjuk a vajat, és addig keverjük, amíg elolvad. Hozzákeverjük a kávét, végül a sütire öntjük.

Tanácsok:
Mandulaaromából van zöld és színtelen. Szerintem jobb a zöld, egyrészt jobb íze van és olcsóbb, másrészt viccesebb a süti, ha színes. :)

A süti a keksz miatt és a cukor miatt is édes, a kávét azért szoktam beletenni a bevonóba, hogy ez egy picit tompuljon. :)

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: funny.suzie


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis krémes2 » Hamis marcipán 1. » Hamis túrós, joghurtból » Hamis somlói galuska
» Hamis tortilla csirkével » Hamis sonkás rakott tészta » Gyors hamispizza » Hamis Raffaello
» Hamis túrós sütemény » Hamis gulyásleves » Hamis rántott csirkecombok » Hamis sonkaszelet
» Hamis Francia Krémes » Hamis marcipán » Hamis narancszselé » Hamis velő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.