Tutireceptek.hu fejléc

Hamis halleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 halászlékocka
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg csuszatészta
1 dl tejföl
1 teáskanál piros fűszerpaprika
kevés só
9 dl víz

Elkészítés:
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. Fazékba tesszük az olajat, felforrósítjuk, s a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. A tűzről lehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát és azonnal felöntjük 2 dl vízzel, majd visszatesszük a tűzre. Fedő alatt 10 percig forraljuk. A forrási idő letelte után hozzáöntünk még 6 dl vizet. Beletesszük a halászlékockákat és az egészet felforraljuk. A forrásban lévő levesbe apránként beleszórjuk a tésztát. Fedő nélkül, gyakori keverés közben addig főzzük, míg a tészta meg nem fő. Ha már puha, belecsorgatjuk az 1 dl vízzel előzőleg simára kevert tejfölt. Kevergetve jól kiforraljuk.

Tanácsok:
Gyorsan elkészülő, ízletes, laktató és olcsó leves.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halleves » Hamis Francia Krémes » Zöldséges halleves » Tökleves (hamis húsleves)
» Hamis töltött káposzta. » Hamis mézeskalács » Hamis tojásos velő » Hamis sonkás rakott tészta
» Hamis töltött libanyak » Gyors hamispizza » Hamis narancszselé » Hamisgulyás...
» Finn füstölt halleves » Hamis krumplipüré » Olcsó hamis tejszelet » Hamis vadas mártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.