Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi halva recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg búzadara
1 vizespohár (200 ml) olívaolaj
1 csésze tört vagy apróra vágott dió
Szirup
4 pohár viz
2 pohár cukor
1 darabka fahéj

Elkészítés:
Szirup
4 pohár vizet összefőzünk 2 pohár cukorral és egy darabka fahéjjal. Pár percig főzzük, amíg összeáll majd hagyjuk kihülni.

Elkészítés:
1. Az olajat felhevítjük egy lábosban majd lassan lassan hozzáöntjük kevergetve a darát.
2. Mikor kicsit megbarnult, óvatosan hozzáöntjük a szirupot (vigyázat szökik!!) és tovább kavarjuk nehogy odakapjon.
3. Mikor már kezd sűrűsödni hozzátesszük a diót és még annyi ideig kavarjuk amíg jól elválik a lábos szélétől.
4. Magas torta vagy kuglófformába öntjük, ráteszünk egy tányért, rögtön megfordítjuk és hagyjuk így kihűlni. Mikor kihűlt, levesszük róla a formát és a tányérban tálalható a szépen megkeményedett házi halva.

Tanácsok:
A masszába dión kívül mazsolát is lehet tenni, majd a végén tálaláskor szezámmaggal megszórni.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halvah » Fűszeres halva torta » Fehér halva » Halvas kekszes süti
» Halvas (görög) » Halvagdalt » Almás sütike » Cseresznyés kalács dióval
» Almáscsók+4db » Papasapka torta » Fini pogácsa » Bagolyszem - másként
» Rumos dióbomba » Kakaós és vaníliás csiga » Mézes diótorta » GAZDAG SÜTI


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.