Tutireceptek.hu fejléc

Medvehagymaleves gerslivel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 csokor medvehagyma
2 közepes db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
15 dkg gersli
500 ml főzőtejszín
5 dkg vaj
0.5 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
chili ízlés szerint
3 l víz

Elkészítés:
A gerslit egy szűrőben alaposan átmossuk, és félretesszük lecsepegni. A medvehagymát lemossuk, és csíkokra vágjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát kockára vágjuk, és egy nagy fazékban (5-6 literes) a vajon és olajon megpároljuk vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
Amikor kicsit megfonnyadtak a hagymák, hozzákeverjük a felszeletelt medvehagymát, és összekeverjük, majd felöntjük vízzel.
Amint felforrt, egy botmixerrel összeturmixoljuk a levest, de csak annyira, hogy még maradjanak benne nagyobb darabok is.
Hozzáadjuk a lecsepegtetett gerslit, és készre főzzük. Akkor jó, ha a gersli megdagad, de még roppanós.
Amikor elkészült, gyakori keverés mellett hozzáöntjük a főzőtejszínt, és készre fűszerezzük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Székelykáposzta gerslivel » Brokkolileves gerslivel » Hideg kapros uborkaleves » Cékla krémleves
» Vöröslencse leves. » Gulyásleves (pörköltből) » Egyszerű tejleves » Marhahúsleves májgombóccal
» Savanyú malacleves » Lencseleves ... » Cukkini leves Erzsi módra » Ősszibarack leves hidegen
» Lazac saláta » Sörös zöldséggulyás » Madridi gazpacho » Nyári csirkeleves babbal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.