Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hideg epres rétestorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 csomag réteslap,
50 dkg, tejszín,
5 dkg eperdzsem,
5 dkg porcukor,
3 dkg zselatin,
10 dkg kukoricapehely,
15 dkg friss eper.

Elkészítés:
A réteslapokból 20-22 cm átmérőjű köröket vágunk. Étolajjal kicsit meglocsoljuk és 180°C-os sütőben aranysárgára sütjük. A leeső széleket, darabkákat is süssük ki, amelyeket a lapok közé betehetünk. Ha a réteslapok kisültek és kihűltek, három részre osztjuk. A tejszínhabot keményre felverjük, hozzáadjuk az eperdzsemet, porcukorral, esetleg kevés likőrrel ízesítjük. Oldott langyos zselatinnal stabilizáljuk az eperkrémet, majd gyorsan betöltjük a réteslapok közé, mintha torta lenne. A tetejét friss eperrel, tejszínhabbal díszítjük. Oldalát kukoricapehely berakással tesszük esztétikussá. Rövid ideig hűtjük, majd frissen fogyasztjuk


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg kapros uborkaleves » " Epres-túrós palacsinta" » Dinnyés-epres turmix » Epres gombóc
» Öszibarack leves hidegen » Epres joghurtkrém » Csiribi-csiribá epres tej » Hideg túrótorta
» Hideg joghurtleves » Epres-kivis torta » Túrós epres zsemle » Epres pite
» Epres-nutellás muffin » Hideg barackleves » Gyors epres süti » Jeges eprestea


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.