Tutireceptek.hu fejléc

Hideg epres rétestorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 csomag réteslap,
50 dkg, tejszín,
5 dkg eperdzsem,
5 dkg porcukor,
3 dkg zselatin,
10 dkg kukoricapehely,
15 dkg friss eper.

Elkészítés:
A réteslapokból 20-22 cm átmérőjű köröket vágunk. Étolajjal kicsit meglocsoljuk és 180°C-os sütőben aranysárgára sütjük. A leeső széleket, darabkákat is süssük ki, amelyeket a lapok közé betehetünk. Ha a réteslapok kisültek és kihűltek, három részre osztjuk. A tejszínhabot keményre felverjük, hozzáadjuk az eperdzsemet, porcukorral, esetleg kevés likőrrel ízesítjük. Oldott langyos zselatinnal stabilizáljuk az eperkrémet, majd gyorsan betöltjük a réteslapok közé, mintha torta lenne. A tetejét friss eperrel, tejszínhabbal díszítjük. Oldalát kukoricapehely berakással tesszük esztétikussá. Rövid ideig hűtjük, majd frissen fogyasztjuk


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres tiramisu » Epres-krémes palacsinta » Hideg gyümölcs rizs » Banános epres csemege
» Epres-ananászos charlotte » Epres-kókuszos macskaszem » Hideg eperleves 2. » Hideg húsos töltött alma
» Gyors epres süti » Epres túrókrém (U 1-es) » Hideg szederleves » Epres képviselőfánk
» Epres jegestea » Habos epres lepény » Tavaszi frissítő (epres) » Hideg kaporleves


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.