Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött csülök hidegen recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2db mellső csülök, 100g ecetes torma, 100 g jonatánalma, 150g sárgarépa, 20g só, 3g cukor.

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott csülköket besózzuk, kevés folyadékot öntünk alá és puhára pároljuk. Amikor megpuhult a csülök egyik oldalát felvágjuk. A csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy a hús szét ne essen. A kiemelt csont helyére a következő tölteléket töltjük: az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát, sárgarépát, majd sóval, cukorral ízesítjük. A betöltött csülköket zsineggel átkötjük, tűzálló tálba helyezzük, kevés zsiradékot öntünk alá. Előmelegített forró sütőben – időnként meglocsolva – piros ropogósra sütjük. Amikor megsült a sütőből kivesszük, pihentetjük, majd a kötőzsineget eltávolítva éles késsel vékony szeletekre vágjuk.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült töltött birsalma » Hússal töltött ostyalap » Hirtelen csülök mikróban » Savanyúság hidegen!
» Diós-töltött nápolyi » Ricottával töltött cukkini » Töltött pulyka Éva módra » Csülök pékné módon
» Csülökfánk » Túróval töltött fánk » Csirkével töltött gomba » Áfonyával töltött alma
» Sajttal töltött borjúrolád » Piskótával töltött piskóta » Sült csülök egyszerűen » Kakaós töltött copf


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.