Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött csülök hidegen recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2db mellső csülök, 100g ecetes torma, 100 g jonatánalma, 150g sárgarépa, 20g só, 3g cukor.

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott csülköket besózzuk, kevés folyadékot öntünk alá és puhára pároljuk. Amikor megpuhult a csülök egyik oldalát felvágjuk. A csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy a hús szét ne essen. A kiemelt csont helyére a következő tölteléket töltjük: az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát, sárgarépát, majd sóval, cukorral ízesítjük. A betöltött csülköket zsineggel átkötjük, tűzálló tálba helyezzük, kevés zsiradékot öntünk alá. Előmelegített forró sütőben – időnként meglocsolva – piros ropogósra sütjük. Amikor megsült a sütőből kivesszük, pihentetjük, majd a kötőzsineget eltávolítva éles késsel vékony szeletekre vágjuk.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltöttkáposzta » Amerikai töltött csirke » Ünnepi töltött pulyka » Sertéscsülök pékné módra
» Töltött hagyma » Túróval töltött csirkemell » Sajtkrémmel töltött tojás » Savanyú bab csülökkel
» Töltött vagdalt » Narancsos töltött keksz » Töltött szőlőlevél » Cipóban sült csülök
» Töltött tök Nóci módra » Töltött sült krumpli » Töltött bundás » Töltött karfiol


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.