Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hólabdácska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás
12dkg cukor
12dkg liszt
2evőkanál kakaópor
A krémhez:
1csomag vanília puding
4dl tej
25dkg margarin
25dkg porcukor
A díszítéshez:
kókuszreszelék
tortabevonó

Elkészítés:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, valamint a kakaót. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki belőle.
A vanília pudingot a tejjel elkészítjük és hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
Két-két karika közé krémet kenünk, majd az oldalát is körbekenjük, és kókuszreszelékbe megforgatjuk. A tetejét felolvasztott tortabevonóval vonjuk be.

Tanácsok:
Én a pudingot cukorral főzöm meg és nem várom meg, hogy kihűljön, mert így sokkal könnyebb hozzáadni és eldolgozni benne a margarint! A tortabevonót egy kis tejjel hígítom, mert így nem lesz olyan kemény a süti teteje!
Nagyon finom!


A receptet beküldte: Missygirl.e


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyeszörbet » Kétszinű mazsolás kuglóf » Almás puffancsok » Nutellás muffin Klaucsi módra
» Tiramisu tortának » Sajtos túrótorta » "megronto" csokitorta » Bújtatott cseresznye
» Málnás nektarinsörbet » Brownies Maris módra » Túrós béles » Szilvás süti updet 1
» Almás csiga » Epres-Tejszínes Túrótorta » Almás őzgerinc » Túrós palacsintapite


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.